vineri, 1 iulie 2011

Tura prin Fagaras

Chiar daca nu am reusit sa atingem unul din varfurile Fagarasului emotiile si sentimentele treite au fost la fel de mari. Am petrecut doua zile pe traseele muntoase avand ocazia sa ne bucuram de prezenta unor animale ocrotite din zona : capra neagra , marmota si ceva specie de vultur si de flora firava de pe stanci.

Pasind pe potecile marcate ne venise in gand cum o fi ales omu tocmai pe acolo acele carari iar unul din raspunsuri a venit de la urmele caprelor negre laste pe acolo si acela ca omul sa ghidat dupa cararile batatorite ale animalelor din munte.

Odata asuns in preajma muntilor doresti sa atingi unul din varfurile sale dar oare de ce ? Pentru ca au legatura cu istoria biblica cand Moise primeste tablele legi pe muntele sau are legatura cu schimbarea la fata a lui Iisus pe Tabor? Sau poate piscurile care sa inalta ca niste turle spre vazduh , ori legatura o gasim din icoana Sfintei Treimi http://2.bp.blogspot.com/_tLkxDhRU-9g/TAZljw7GDbI/AAAAAAAAC1o/r5vqDsjMn44/s1600/109523.jpeg unde una din cele Trei Persoane are ca reprezentare un pisc de munte in spatele Ei. Ori cum un munte prin masivitatea sa si inaltime reprezinta un templu unde poti aduce o jerfa prin urcarea lui , o rugaciune sau un gand bun .
Daca doriti mai multe detalii referitoare la trasee si alte date puteti sa lasati un masaj si o sa va raspund .

DRUMURI BUNE !!!

2 comentarii:

florea mircea ion spunea...

Ce tura faina a-ti facut.Inca mai este zapada la munte ,de aceea este asa de frig la noi la ses.Ce arbust este acela cu flori rosii din ultima fotografie,seamana cu oleandru?

kadet spunea...

Da faina tura era poate si ami iteresant daca si descriam ceva din traseu dar asa am crezut de cuviinta ca e mai bine. Arbustul acela sincer nu stiu ce specie e dar stiu ca floricelele alea rosii sunt Bujori de munte.