vineri, 25 februarie 2011

Vînatul = Crimă

Salutare tuturor! Nu-mi prea place să vorbesc despre plăcerile nesabuite ale confraţilor dar peste unele ca aceste nu am cum sa trec cu vederea fără să nu arăt cu degetul și fără să nu acuz. Auzim cam peste tot tantamul pe tema braconajului romanesc , în special pe cei de la AJVPS (Asociația Vînătorilor și Pescarilor Sportivi). CRIMA se petrece chiar sub nasul lor . Nu sunt un adept anti vînătoare dar modul de a vîna a multora îmi face scîrba pentru acei oameni.

Ideea e clară după spusele unora "vantul nu mai e sport e CRIMA" ascunsa dupa termenul Braconaj (cică). Mă mai mira faptul cum da în Ei placerea pentru vînătoare în apropierea sarbatorilor. Explicația simplă: e mai ușorieși pe cîmp cu arma (noi o numim instrumentul de nimicire a forței vii a inamicului. NU mi se pare că animalele ne sunt inmici sau dușmani din contră în multe cazuri cei mai BUNI prieteni ) în loc să mergi de 3 ori pe zi cu găleata la coteț sau cu furca în grajd. Procentul e în favoarea iesitului pe cîmp, munca nui placută , e doar pentru aia "proști" de la țară.

Ași dori să vizionați si voi cateva filmulete, dau doar linkurile ca nu vreau să am probleme cu drepturile de autor. Stiumulți nu vrețiauziți de vînătoare chiar din motivul acesta de ""BRACONAJ"" dar vreau să vă mai sensibilizez că pe mine m-au DEZAMAGIT profund .

  1. http://www.youtube.com/watch?v=WrUZ3Mjkwbg
  2. http://www.youtube.com/watch?v=MmMum3oJYXM&feature=related
  3. http://www.youtube.com/watch?v=otJ7uUj70hQ&feature=related

Bietele animale cum nu au scapare din fața ""Bărbătocilor"" adevarați care sunt niște eroi cu arma în mînă . Cîtă laudă, cîtă mandrie, cu ispravile lor; oare nu se vor întoarce gloanțele împotriva lor ? Asta da vînătoare corectă ți foarte cinstită , să mai vină cineva în apărarea lui. Aștia sunt confrați nostri ""IUBITORI"" de natură.

Îndemnul meu nu va apucați de ața ceva mai degrab săriți în ajutorul bietelor animale !!!

2 comentarii:

florea mircea ion spunea...

Tatal meu a fost vinator si am participat pina acum vreo 5 ani la dese partide (goane) de vinatoare.Eram haitas.Nu o sa fiu vinator niciodata.Bietele animale speriate si probabil flaminde cum zice -micul mester-fugeau de mincau pamintul.NU prea aveau sansa,doar daca simteau si sareau la distanta.Eu am fost si la pinda de catre dimineata ,la iepuri.Am impuscat si eu vreo doi.Trec dimineata la padure de la cimp unde maninca noaptea.Se opreste chiar in fata ta cred ca te simte.Parca ma trec fiorii,cum sta bietul animal si este omorit fara sa se poata apara.Tatal meu nu a facut nici o data bravura din asta si daca avea 1,2 iepuri in tolba venea acasa.Ce sa-i faci asai treaba cu vinatul.Dar putem sa fim si mai buni.Sa auzim numai de bine.

kadet spunea...

Da asa e. Eu urmaresc foarte des emisiunea Natura si Aventura de pe TVR 2 cu Dan Pavaloiu clujean dea-l meu, imi plac foarte mult partidele lui si modul cum vaneaza ,cateva bucati si atat nu se intinde de loc, ori cum vanatori sunt cu gramada ganditiva cand ies toti pe camp macar de 2 ori pe an fac Prapad. Ne distrugem lantu trofic pacat, ce mai lasam urmasilor ? Cam nimic.