sâmbătă, 17 decembrie 2011

Calugarita II


Se stie bine ca aceste insecte pe cat sunt  de ciudate pe atat sunt de singuratice , evitanduse unele pe altele ; se vede (cruzimea) chiar si din ritualul de inperechiere cum masculul este devorat in timpul fecundarii , asta inseamna un mascul la o singura femela si o singura data . 

In filmuletul de mai jos am surprins doua dintre calugaritele mele puse fata in fata ; iar frumusetea acestei surprinderi consta in ritualul de intimidare pe care il folosesc atat impotriva suratelor cat si impotriva prazilor mai mari . Aici e si dovada prin care le observam cum se evit una pe alta chiar daca sau atacat , imediat aplaneaza conflictul si fug cat mai departe una de alta . Evitarea pentru ele inseamna supravietuire , nu au nevoie de lupta pentru a impune ierarhia ci pentru a trai , caci odata intrate in lupta una va piei sigur intr-o disputa grea . 
Calugarita mea din captivitate a depus un cocolos galbui sub forma abdomenului ei , era un cocolos cu oua dar din pricina nefecundarii acestora puii nu au ai iesit . Interesant e ca si puii acesteia se vor raspindi si vor vana singuri iar la randul lor se vor evita unul pe altul.

Niciun comentariu: