luni, 26 decembrie 2011


"Patriotismul nu este numai iubirea pamantului in care te-ai nascut ci, mai ales, iubirea trecutului, fara de care nu exista iubire de tara. " 


Mihai Eminescu


"Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic."


Mihail Sadoveanu


"Patriotismul este convingerea că ţara ta este superioară celorlalte din cauză că tu te-ai născut acolo."


George Bernard Shaw









sâmbătă, 17 decembrie 2011

Calugarita II


Se stie bine ca aceste insecte pe cat sunt  de ciudate pe atat sunt de singuratice , evitanduse unele pe altele ; se vede (cruzimea) chiar si din ritualul de inperechiere cum masculul este devorat in timpul fecundarii , asta inseamna un mascul la o singura femela si o singura data . 

In filmuletul de mai jos am surprins doua dintre calugaritele mele puse fata in fata ; iar frumusetea acestei surprinderi consta in ritualul de intimidare pe care il folosesc atat impotriva suratelor cat si impotriva prazilor mai mari . Aici e si dovada prin care le observam cum se evit una pe alta chiar daca sau atacat , imediat aplaneaza conflictul si fug cat mai departe una de alta . Evitarea pentru ele inseamna supravietuire , nu au nevoie de lupta pentru a impune ierarhia ci pentru a trai , caci odata intrate in lupta una va piei sigur intr-o disputa grea . 




Calugarita mea din captivitate a depus un cocolos galbui sub forma abdomenului ei , era un cocolos cu oua dar din pricina nefecundarii acestora puii nu au ai iesit . Interesant e ca si puii acesteia se vor raspindi si vor vana singuri iar la randul lor se vor evita unul pe altul.